היין בעל גוון ארגמני עמוק וניחוחות של דומדמניות, שזיף ועשבי תיבול. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה צלוי, קונפי אווז וסינטה בגריל.
כרמים
הכרמים נטועים באזור גבוה וקר, בגבהים שבין 780 ל–850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים והמשיך והתבגר בבקבוק במשך שנה נוספת.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2014 היה חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי, אירוע חריג נרשם ב–10-14.12.2013 עם שלג כבד. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך הייתה הקדמה בפריחה ובחנטה. בציר 2014 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
15%
נתונים טכניים
PH - 3.65
(TA 5.7 - ( g/l
RS - יבש
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.