היין בעל גוון ירקרק, מתאפיין בניחוחות מתפרצים של חזרזר (Gooseberry), דשא קצוץ ומינרלים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מודגשת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, גבינות עזים, קישים ופירות ים.
כרמים
הכרמים נטועים על רמה בגובה 850 מטר צפונית לצומת האמיר (ווסט) בצפון הגולן. האקלים קר מאד במהלך החורף עם שלג כמעט בכל שנה וטמפרטורות נמוכות בקיץ, האזור מתאפיין ברוחות צפון מזרחיות וכיוון השורות הוא צפון–מזרח לדרום–מערב והקרקע בזלתית.
ייצור היין
לאחר השרייה קצרה על הקליפות, נסחטו הענבים בצורה עדינה ומרבית התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים. יתרת התירוש תסס בחביות עץ אלון משומשות.
בציר
החורף שקדם לבציר 2016 היה מעט קר מהממוצע (צבירת מנות הקור הייתה טובה). התחממות מוקדמת באביב גרמה ללבלוב מוקדם בכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים. הכרמים התאפיינו באיזון טוב ובצימוח תקין. הבציר החל מוקדם בכשבוע והתנהל באופן רציף ומהיר, מה שהביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
13%
נתונים טכניים
PH - 3.35
(TA 6.0 - ( g/l
RS - יבש
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 8 מעלות.