הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

כניסה
אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להימנע משתייה מופרזת
יש לאשר שהינך מעל גיל 18

גוורצטרמינר צפון הגולן

2017
2016
סוג היין
יין לבן חצי יבש המופק מכרמים נבחרים באזור צפון הגולן
זנים
100% גוורצטרמינר
אזור
צפון הגולן
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בניחוחות של ליצ'י, ורדים וחבושים אפויים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, גבינות עזים, קישים ודגים.
כרמים
הכרמים נטועים על רמה בגובה 850 מטר צפונית לצומת האמיר (ווסט) בצפון הגולן. האקלים קר מאד במהלך החורף עם שלג כמעט בכל שנה וטמפרטורות נמוכות בקיץ, האזור מתאפיין ברוחות צפון מזרחיות וכיוון השורות הוא צפון–מזרח לדרום–מערב והקרקע בזלתית.
ייצור היין
הענבים נבצרו בבציר לילי. לאחר השריה קצרה על הקליפות, למיצוי מוגבר של ניחוחות וטעמים, נסחטו הענבים בעדינות והתירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
סתיו 2016-17 היה חם ויבש. צבירת הקור החורפי החלה בשבוע השלישי של דצמבר ונמשכה בקצב מהיר ורציף. מנות הקור שנצברו היו גבוהות ואפשרו שבירה טובה של תרדמת החורף. כמות המשקעים בחורף זה הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי ברוב האזורים. עיקר הגשם ירד בחודש דצמבר. האביב היה יבש ומעט חם מהממוצע, עם מיעוט גשמים, כך שלא היה פוטנציאל להתפתחות מחלות. הקיץ היה חם ובמיוחד חודש יולי, שהיה אחד החמים וגם סוף הקיץ ותחילת הסתיו היו חמים ויבשים יחסית. מהלך הבשלת הפרי הייתה רגילה, מלבד עיכוב מסוים בלבנים בחודשי יולי ואוגוסט, עקב החום הקיצוני.
אלכוהול
13%
נתונים טכניים
PH - 3.20
TA 5.86 - ( g/l )
RS – 8 g/l
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 8 מעלות.
סוג היין
יין לבן חצי יבש המופק מכרמים נבחרים באזור צפון הגולן
זנים
100% גוורצטרמינר
אזור
צפון הגולן
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בניחוחות של ליצ'י, ורדים וחבושים אפויים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, גבינות עזים, קישים ודגים.
כרמים
הכרמים נטועים על רמה בגובה 850 מטר צפונית לצומת האמיר (ווסט) בצפון הגולן. האקלים קר מאד במהלך החורף עם שלג כמעט בכל שנה וטמפרטורות נמוכות בקיץ, האזור מתאפיין ברוחות צפון מזרחיות וכיוון השורות הוא צפון–מזרח לדרום–מערב והקרקע בזלתית.
ייצור היין
הענבים נבצרו בבציר לילי. לאחר השריה קצרה על הקליפות, למיצוי מוגבר של ניחוחות וטעמים, נסחטו הענבים בעדינות והתירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
החורף שקדם לבציר 2016 היה מעט קר מהממוצע (צבירת מנות הקור הייתה טובה). התחממות מוקדמת באביב גרמה ללבלוב מוקדם בכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים. הכרמים התאפיינו באיזון טוב ובצימוח תקין. הבציר החל מוקדם בכשבוע והתנהל באופן רציף ומהיר, מה שהביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
13%
נתונים טכניים
PH - 3.25
(TA 5.8 - ( g/l
RS – 8 g/l
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 8 מעלות.