הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

כניסה
אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להימנע משתייה מופרזת
יש לאשר שהינך מעל גיל 18

כרמל שיראז

2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
סוג היין
אדום יבש
זנים
98% ענבי שיראז ו-2% ענבי ויוניה
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות בשלות, פלפל שחור גרוס ובשר מעושן / תבלינים. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
קרקע
הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים.
ייצור היין
הענבים תססו יחדיו. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן לפחות עשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2012 היו קרים באופן ניכר מהממוצע, כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת מלאה ואחידה בכרמים. השילוב בין סתיו וחורף קרים וגשומים לאביב וקיץ חמים, הביאו להקדמה בהתפתחות הפרי ולהקדמה במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
14.5%
סוג היין
אדום יבש
זנים
98% ענבי שיראז ו-2% ענבי ויוניה
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות בשלות, פלפל שחור גרוס ובשר מעושן / תבלינים. יין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
לאחר תסיסה של הענבים יחדיו והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2011 היו חמים מהממוצע. כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי, אך האביב הקריר הביא להתעוררות מאוחרת במספר שבועות של הכרמים. השילוב בין אביב קריר יחסית לקיץ נוח מאוד, בלא אירועי שרב קיצוני ועם מספר אירועי גשם באוגוסט, ספטמבר ואוקטובר, הביאו להמשך האיחור בהתפתחות הפרי ולאיחור יחסי במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
14%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
95% ענבי שיראז ו-5% ענבי ויוניה
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות בשלות, פלפל שחור גרוס ובשר מעושן / תבלינים. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
לאחר תסיסה של הענבים יחדיו והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 16 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2010 היו חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי. שילוב זה הביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה. בציר 2010 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
13%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
100% שיראז
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות בשלות, פלפל שחור ומעט מנתה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2009 היה מעט חם מהממוצע והביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים, אך לקראת סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר נעצרה ההבשלה בחלק מן הכרמים וכתוצאה מכך נדחה המשכו של הבציר. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר בשנת 2009 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות, אך נמשך עד לסוף חודש אוקטובר. הבציר הביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
98% ענבי שיראז שנבצרו בכרם קאיומי ו-2% ענבי ויונייה
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות בשלות, פלפל שחור ומעט מנטה. בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2008 היה קר והתברך במנות קור רבות, אך כמות המשקעים הייתה נמוכה ב–35% מהממוצע הרב שנתי. האביב היה חם מהרגיל, דבר שהביא להתעוררות מוקדמת ואחידה של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר ב–2008 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ואיכות הענבים הייתה מצוינת והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
14.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
100% שיראז
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של דומדמניות, שזיף מיובש ווניל. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2007 היה קר יחסית והתברך במנות קור רבות, אך כמות המשקעים הייתה נמוכה ב–25% מהממוצע הרב שנתי. חודש פברואר היה חם מהרגיל דבר שהביא להתעוררות מוקדמת של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר בשנת 2007 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ונמשך עד לחודש נובמבר. זהו אחד הבצירים הארוכים בתולדות יקבי כרמל והוא נמשך על פני למעלה משלושה חודשים. היבולים היו נמוכים מאלה של בציר 2006 ואיכות הענבים הייתה טובה מאד והביאה ליצירת יינות עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
13.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
100% שיראז
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק וניחוחות של דומדמניות, שזיף מיובש ווניל. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2006 היה קר יחסית והתברך במנות קור, אך חודש מרס היה חם מהרגיל, דבר שהביא להתעוררות מוקדמת של הגפנים. לאורך עונת הגידול הטמפרטורות היו נוחות בלא אירועי שרב קיצוני. כמות המשקעים, שהייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי, הביאה לעוצמת צימוח מתונה בכרמים וליבולים נמוכים ב–15% ביחס לבציר 2005. השילוב של תנאי מזג אויר נוחים ויבולים נמוכים גרם להבשלה טובה של הענבים וליינות מאוזנים.
אלכוהול
14%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.