הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

כניסה
אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להימנע משתייה מופרזת
יש לאשר שהינך מעל גיל 18

כרמל מרלו

2013
2010
2009
סוג היין
אדום יבש
זנים
מרלו
אזור
רמת הגולן
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של שזיף בשל, אוכמניות ומעט אקליפטוס. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב נתח של אנטרקוט צלוי, ביף בורגיניון, גבינת צ'דר מיושנת.
קרקע
הקרקע בזלתית אך מנוקזת היטב.
כרמים
כרם שעל נטוע בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ארומות הענבים.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן לפחות עשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2013 היו בעלי טמפרטורה ממוצעת. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת בכרמים. אביב וקיץ מתונים עם טמפרטורות נמוכות ביחס לשנים האחרונות גרמו לקבלת ענבים באיכות טובה מאד. היינות האדומים בעלי צבעים עמוקים ושפע טעמי פרי.
אלכוהול
14.5%
סוג היין
אדום יבש
זנים
100% מרלו
אזור
רמת הגולן
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של שזיף בשל, אוכמניות ומעט אקליפטוס. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב נתח של אנטרקוט צלוי, ביף בורגיניון, גבינת צ'דר מיושנת.
כרמים
כרם שעל נטוע בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ארומות הענבים. הקרקע בזלתית אך מנוקזת היטב.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2010 היה מעט חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי. שילוב זה הביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב והקיץ היו ימים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה נקדמה בפריחה ובחנטה. בציר 2010 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות, בעיקר בזנים הלבנים הבכירים והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
14.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
100% מרלו
אזור
רמת הגולן
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של שזיף בשל, אוכמניות ומעט מנתה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב נתח של אנטרקוט צלוי, ביף בורגיניון, גבינת צ'דר מיושנת.
כרמים
כרם שעל נטוע בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ארומות הענבים. הקרקע בזלתית אך מנוקזת היטב.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 10 חודשים. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2009 היה מעט חם מהממוצע והביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים. אך, לקראת סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר נעצרה ההבשלה בחלק מן הכרמים וכתוצאה מכך נדחה המשכו של הבציר. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר בשנת 2009 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות, אך נמשך עד לסוף חודש אוקטובר. הבציר הביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
14.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.