היין מתאפיין בניחוחות של ריבת משמש, ליצי ופרי הדר. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הקרובות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כמו, כבד אווז, תותים טריים וטארט טאטן.
כרמים
כרם שעל נטוע בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. הקרקע בזלתית, אך מנוקזת היטב. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ניחוחות הענבים.
ייצור היין
ענבי הגוורצטרמינר נבצרו בבציר מאוחר בסוף חודש אוקטובר בכרם שעל הממוקם בגובה של 780 מטר מעל פני הים בחלקה הצפוני של רמת הגולן. התירוש המרוכז עבר תסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2016 היה מעט קר מהממוצע (צבירת מנות הקור הייתה טובה). התחממות מוקדמת באביב גרמה ללבלוב מוקדם בכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים. הכרמים התאפיינו באיזון טוב ובצימוח תקין. הבציר החל מוקדם בכשבוע והתנהל באופן רציף ומהיר, מה שהביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
10%
זכיות ומדליות
IWC - The International Wine Competition – מדליית כסף – 90 נקודות
תחרות מגזין Decanter – מדליית כסף
סוג היין
יין קינוח לבן
זנים
100% ענבי גוורצטרמינר
אזור
צפון מערב רמת הגולן
רשמים
היין מתאפיין בבשומת של ריבת משמש, ליצ'י ופרי הדר. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. הוא מוכן לשתייה כעת, אך ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הקרובות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב כבד אווז, תותים טריים וטארט טאטן.
כרמים
כרם שעל ממוקם בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. הקרקע בזלתית אך מנוקזת היטב. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ארומות הענבים.
ייצור היין
התירוש המרוכז עבר תסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2010 היה חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי. שילוב זה הביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה. בציר 2010 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות בעיקר בזנים הלבנים הבכירים והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
10.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 6 מעלות.
סוג היין
יין קינוח לבן
זנים
100% ענבי גוורצטרמינר
אזור
צפון מערב רמת הגולן
רשמים
היין מתאפיין בבשומת של ריבת משמש, ליצ'י ופרי הדר. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. הוא מוכן לשתייה כעת, אך ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הקרובות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב כבד אווז, תותים טריים וטארט טאטן.
כרמים
כרם שעל ממוקם בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. הקרקע בזלתית אך מנוקזת היטב. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ארומות הענבים.
ייצור היין
התירוש המרוכז עבר תסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2009 היה מעט חם מהממוצע והביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים, אך לקראת סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר נעצרה ההבשלה בחלק מן הכרמים וכתוצאה מכך נדחה המשכו של הבציר. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר ב–2009 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות, אך נמשך עד לסוף חודש אוקטובר. הבציר הביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
11.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 6 מעלות.
סוג היין
יין קינוח לבן
זנים
100% ענבי גוורצטרמינר
אזור
צפון מערב רמת הגולן
רשמים
היין מתאפיין בניחוחות מבושמים של ריבת משמש, ליצ'י ופרי הדר והוא בעל גוף מלא עם מתיקות מאוזנת וסיומת ארוכה. היין מוכן לשתיה כעת, אך צפוי להמשיך להתפתח בבקבוק בשנים הקרובות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב כבד אווז, קינוחים על בסיס פירות, עוגיות שקדים ועוד.
כרמים
כרם שעל ממוקם בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. הקרקע בזלתית אך מנוקזת היטב. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ארומות הענבים.
ייצור היין
התירוש המרוכז עבר תסיסה קרה ואיטית מאוד במכלי נירוסטה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2007 היה קר יחסית והתברך במנות קור רבות, אך, כמות המשקעים הייתה נמוכה בעשרים וחימשה אחוזים מהמוצע הרב שנתי. חודש פברואר היה חם מהרגיל דבר שהביא להתעוררות מוקדמת של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר ב – 2007 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ונמשך עד לחודש נובמבר – זהו אחד הבצרים הארוכים בתולדות יקבי כרמל והוא נמשך על פני למעלה משלושה חודשים. היבולים היו נמוכים מאלה של בציר 2006 ואיכות הענבים הייתה טובה מאד והביאה ליצירת יינות עשירים ומאוזנים.
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 6 מעלות.