הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

כניסה
אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להימנע משתייה מופרזת
יש לאשר שהינך מעל גיל 18

כרמל קברנה סוביניון

2014
2013
סוג היין
אדום יבש
זנים
קברנה סוביניון
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת מורכבת של פירות אדומים, טבק, ומנטה. היין בעל גוף מלא, טעמו פירותי עשיר והסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון צלעות טלה צלויות ברוזמרין ומלח ים, תבשיל אוסובוקו בבישול ארוך.
קרקע
הקרקע מסוג טרה רוסה אדמדמה ומכילה אחוז גבוה של אבן.
כרמים
כרם אדמון נטוע על מדרון דרום מזרחי בגובה של כ-770 מטר מעל פני הים, כקילומטר מזרחה למושב דלתון ומשקיף על אפיק נחל דלתון. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות ובשלג במרבית השנים. הקרקע מסוג טרה רוסה אדמדמה ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
הענבים נבצרו בבציר לילי ונקלטו ביקב קאיומי הסמוך לכרם אדמון. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, להשגת מיצוי טעמים וקבלת יין בעל מבנה אלגנטי, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2014 היו חמים מהממוצע. כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. אירוע חריג נרשם בין ה– 10-14.12.2013 עם שלג כבד. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה.
בציר 2014 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
15%
נתונים טכניים
PH – 3.66
TA- 5.7 ( g/l )
RS - יבש

המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
סוג היין
אדום יבש
זנים
קברנה סוביניון
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של פירות אדומים, טבק, ומנטה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון צלעות טלה צלויות ברוזמרין ומלח ים, תבשיל אוסובוקו בבישול ארוך.
קרקע
הקרקע מסוג טרה רוסה אדמדמה ומכילה אחוז גבוה של אבן.
כרמים
כרם אדמון נטוע על מדרון דרום מזרחי בגובה של כ-770 מטר מעל פני הים, כקילומטר מזרחה למושב דלתון ומשקיף על אפיק נחל דלתון. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות ובשלג במרבית השנים.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן לפחות עשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2013 היו בעלי טמפרטורה ממוצעת. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת בכרמים. אביב וקיץ מתונים עם טמפרטורות נמוכות ביחס לשנים האחרונות גרמו לקבלת ענבים באיכות טובה מאד. היינות האדומים בעלי צבעים עמוקים ושפע טעמי פרי.
אלכוהול
14.5%