הכניסה לאתר מגיל 18 ומעלה

כניסה
אזהרה: מכיל אלכוהול - יש להימנע משתייה מופרזת
יש לאשר שהינך מעל גיל 18

יינות 'הכרם היחידני' מופקים מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד. יינות אלו מבטאים את התכונות והאופי יוצא הדופן המזוהה עם הטרואר הייחודי של הכרם. ארבעת הכרמים המשלימים את הסדרה הם כרם קאיומי, כרם אדמון, כרם סומקה וכרם שעל. כרמים אלו זוכים לטיפוח ייחודי ומעקב צמוד שתורם למימוש הפוטנציאל הגלום בהם. ביקב, תהליך הפקת יינות 'הכרם היחידני' הוא תהליך מוקפד מאוד המשלב בין הסטנדרטים הגבוהים ביותר בייצור היין תוך שמירה על זהות חלקות הכרם.

סוג היין
אדום יבש
זנים
קברנה סוביניון
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של פירות אדומים, טבק, ומנטה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון צלעות טלה צלויות ברוזמרין ומלח ים, תבשיל אוסובוקו בבישול ארוך.
קרקע
הקרקע מסוג טרה רוסה אדמדמה ומכילה אחוז גבוה של אבן.
כרמים
כרם אדמון נטוע על מדרון דרום מזרחי בגובה של כ-770 מטר מעל פני הים, כקילומטר מזרחה למושב דלתון ומשקיף על אפיק נחל דלתון. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות ובשלג במרבית השנים.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן לפחות עשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2013 היו בעלי טמפרטורה ממוצעת. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת בכרמים. אביב וקיץ מתונים עם טמפרטורות נמוכות ביחס לשנים האחרונות גרמו לקבלת ענבים באיכות טובה מאד. היינות האדומים בעלי צבעים עמוקים ושפע טעמי פרי.
אלכוהול
14.5%
סוג היין
אדום יבש
זנים
מלבק
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של שזיף, פטל שחור וסיגליות. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, אוסובוקו טלה בבישול ארוך וקונפי אווז.
קרקע
קרקע מסוג טרה רוסה אדמדמה ומכילה אחוז גבוה של אבן.
כרמים
כרם אדמון נטוע על מדרון דרום מזרחי בגובה של כ-770 מטר מעל פני הים, כקילומטר מזרחה למושב דלתון ומשקיף על אפיק נחל דלתון. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות ובשלג במרבית השנים.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
מתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2013 היו בעלי טמפרטורה ממוצעת, כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת בכרמים. אביב וקיץ מתונים עם טמפרטורות נמוכות ביחס לשנים האחרונות גרמו לקבלת ענבים באיכות טובה מאד. היינות האדומים בעלי צבעים עמוקים ושפע טעמי פרי.
אלכוהול
14.5%
סוג היין
אדום יבש
זנים
מרלו
אזור
רמת הגולן
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של שזיף בשל, אוכמניות ומעט אקליפטוס. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב נתח של אנטרקוט צלוי, ביף בורגיניון, גבינת צ'דר מיושנת.
קרקע
הקרקע בזלתית אך מנוקזת היטב.
כרמים
כרם שעל נטוע בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ארומות הענבים.
ייצור היין
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן לפחות עשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2013 היו בעלי טמפרטורה ממוצעת. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת בכרמים. אביב וקיץ מתונים עם טמפרטורות נמוכות ביחס לשנים האחרונות גרמו לקבלת ענבים באיכות טובה מאד. היינות האדומים בעלי צבעים עמוקים ושפע טעמי פרי.
אלכוהול
14.5%
סוג היין
אדום יבש
זנים
98% ענבי שיראז ו-2% ענבי ויוניה
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות בשלות, פלפל שחור גרוס ובשר מעושן / תבלינים. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
קרקע
הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים.
ייצור היין
הענבים תססו יחדיו. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון
היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן לפחות עשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2012 היו קרים באופן ניכר מהממוצע, כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת מלאה ואחידה בכרמים. השילוב בין סתיו וחורף קרים וגשומים לאביב וקיץ חמים, הביאו להקדמה בהתפתחות הפרי ולהקדמה במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
14.5%
סוג היין
לבן יבש
זנים
100% שרדונה
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוף מלא ומתאפיין בניחוחות של אגסים בשלים, אפרסקים לבנים, ובריוש משולב במעט וניל. הסיומת ארוכה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון, קרפצ'ו לוקוס, עוף במילוי ירקות וויטלו טונטו.
כרמים
כרם אדמון נטוע על מדרון דרום מזרחי בגובה של כ-770 מטר מעל פני הים, כקילומטר מזרחה למושב דלתון ומשקיף על אפיק נחל דלתון. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות ובשלג במרבית השנים. הקרקע מסוג טרה רוסה אדמדמה ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
לאחר סחיטה עדינה תסס התירוש בחביות עץ אלון צרפתי (כ–25% מהן חדשות), בהן המשיך והתבגר במשך שמונה חודשים על משקעיו (Sur Lies).
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2015 היו קרים מהממוצע. כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. האביב היה קריר והבציר החל ב–10 ימי איחור ביחס לממוצע. חודשים אוגוסט וספטמבר היו חמים מהרגיל וכללו אירוע של סופת אבק. למרות התנאים המורכבים, הצלחנו לייצר יינות מורכבים ואיכותיים.
אלכוהול
13%
סוג היין
לבן יבש
זנים
100% ענבי יוהנסברג ריזלינג
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של פריחה לבנה / צוף, תפוח עץ אדום ליים ורובארב. היין בעל גוף בינוני וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2015 היו קרים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. האביב היה קריר והבציר החל ב-10 ימי איחור ביחס לממוצע. חודשים אוגוסט וספטמבר היו חמים מהרגיל וכללו אירוע של סופת אבק. למרות התנאים המורכבים, הצלחנו לייצר יינות מורכבים ואיכותיים.
אלכוהול
11.5%
סוג היין
קינוח לבן
זנים
100% גוורצטרמינר
אזור
רמת הגולן
רשמים
היין מתאפיין בניחוחות של ריבת משמש, ליצי ופרי הדר. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הקרובות.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כמו, כבד אווז, תותים טריים וטארט טאטן.
כרמים
כרם שעל נטוע בצפון מערב רמת הגולן, ברמה נישאת בגובה 780 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע באזור מהקרים בישראל ומקבל שלג כמעט מדי חורף. הקרקע בזלתית, אך מנוקזת היטב. בקיץ הטמפרטורות נמוכות יחסית ומאפשרות הבשלה איטית וביטוי מלא של ניחוחות הענבים.
ייצור היין
ענבי הגוורצטרמינר נבצרו בבציר מאוחר בסוף חודש אוקטובר בכרם שעל הממוקם בגובה של 780 מטר מעל פני הים בחלקה הצפוני של רמת הגולן. התירוש המרוכז עבר תסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים.
בציר
החורף שקדם לבציר 2016 היה מעט קר מהממוצע (צבירת מנות הקור הייתה טובה). התחממות מוקדמת באביב גרמה ללבלוב מוקדם בכרמים. האביב וראשית הקיץ היו נוחים בלא אירועים מיוחדים. הכרמים התאפיינו באיזון טוב ובצימוח תקין. הבציר החל מוקדם בכשבוע והתנהל באופן רציף ומהיר, מה שהביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
10%