היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בארומות של פריחת הדרים, ליים ועלי למון גראס. היין בעל גוף בינוני וחומציות חדה ומאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון : סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2016 היו מעט חמים מהממוצע, האביב החמים הביא להתעוררות מוקדמת וללבלוב אחיד. הבציר הקדים בעשרה ימים ביחס לממוצע והיה רציף מבחינת ההבשלה בלא אירועי אקלים חריגים. האיכות הכוללת של הבציר הייתה טובה מאוד והיינות בעלי מאפיינים זנים בולטים ואיזון מצוין.
אלכוהול
11.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 10 מעלות.
זכיות ומדליות
Robert Parker's Wine Advocate - 91
IWC - The International Wine Competition – ציון לשבח
תחרות מגזין Decanter – מדליית ארד
סוג היין
לבן יבש
זנים
100% ענבי יוהנסברג ריזלינג
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של פריחה לבנה / צוף, תפוח עץ אדום ליים ורובארב. היין בעל גוף בינוני וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2015 היו קרים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. האביב היה קריר והבציר החל ב-10 ימי איחור ביחס לממוצע. חודשים אוגוסט וספטמבר היו חמים מהרגיל וכללו אירוע של סופת אבק. למרות התנאים המורכבים, הצלחנו לייצר יינות מורכבים ואיכותיים.
אלכוהול
11.5%
סוג היין
לבן יבש
זנים
100% ענבי יוהנסברג ריזלינג
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בארומות של פריחה לבנה / צוף, תפוח עץ ירוק ליים ורובארב. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון : סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2014 היו חמים מהממוצע. כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. אירוע חריג נרשם בין ה– 10-14.12.2013 עם שלג כבד. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה. בציר 2014 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זנים בולטים.
אלכוהול
12.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 10 מעלות.
סוג היין
לבן יבש
זנים
100% ענבי יוהנסברג ריזלינג
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של פריחה לבנה / צוף, תפוח עץ ירוק, ליים ורובארב. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון : סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2013 היו בעלי טמפרטורה ממוצעת. כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת בכרמים. אביב וקיץ מתונים עם טמפרטורות נמוכות ביחס לשנים האחרונות גרמו לקבלת ענבים באיכות טובה מאוד. היינות הלבנים אופייניים מאוד זנית ומאוזנים.
אלכוהול
12.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 10 מעלות.
סוג היין
לבן חצי יבש, על גבול היבש (off dry)
זנים
100% ענבי יוהנסברג ריזלינג
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של פריחה לבנה / צוף, תפוח עץ ירוק, ליים ורובארב (ריבס). היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון: סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2012 היו קרים באופן ניכר מהממוצע, כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת מלאה ואחידה בכרמים. השילוב בין סתיו וחורף קרים וגשומים לאביב וקיץ חמים, הביאו להקדמה בהתפתחות הפרי ולהקדמה במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
12.5%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 10 מעלות.
סוג היין
לבן חצי יבש, על גבול היבש (off dry)
זנים
100% ענבי יוהנסברג ריזלינג
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של תפוח עץ ירוק, ליים ורוברב (ריבס). היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון: סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במיכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2011 היו חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי, אך האביב הקריר הביא להתעוררות מאוחרות במספר שבועות של הכרמים. השילוב בין אביב קריר יחסית לקיץ נוח מאד (בלא אירועי שרב קיצוני ועם מספר אירועי גשם באוגוסט, ספטמבר ואוקטובר), הביאו להמשך האיחור בהתפתחות הפרי ולאיחור יחסי במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
אלכוהול
13%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 10 מעלות.
סוג היין
לבן חצי יבש, על גבול היבש (off dry)
זנים
100% ענבי יוהנסברג ריזלינג
אזור
הגליל העליון
רשמים
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של פריחת הדרים, תפוח עץ ירוק וליים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל
היין ילווה היטב מנות כגון: סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
כרמים
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
ייצור היין
התירוש תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במיכלי נירוסטה.
בציר
הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2010 היה חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי. שילוב זה הביא להתעוררות מוקדמת של הכרמים. האביב והקיץ היו חמים מהרגיל ובעקבות כך נרשמה הקדמה בפריחה ובחנטה. בציר 2010 החל מוקדם ביחס לשנים קודמות בעיקר בזנים הלבנים הבכירים והביא ליצירת יינות מאוזנים ובעלי מאפיינים זניים בולטים.
אלכוהול
13%
המלצת הגשה
כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 10 מעלות.